mandag den 20. februar 2012

Enlig forsørger - hvad nu?

Det kan være, at man pludselig står som enlig forsørger og ikke helt ved, hvor man skal starte i forhold til at være en enlig mor eller far for den sags skyld - så er der heldigvis flere steder, som tilbyder hjælp til begge parter.


Hvis det drejer sig om juridisk rådgivning, eller rådgivning ved en socialrådgiver er Mødrehjælpen et glimrende sted at kontakte. Trods navnets hældning mod moderen, så skelner organisationen ikke mellem mor og far. Her er et citat fra deres hjemmeside, der vidner om dette og hvad de kan tilbyde:

Mødrehjælpens formål er at rådgive og hjælpe børnefamilier og gravide. Vi hjælper på mange måder. Vi rådgiver og giver økonomisk, social- og uddannelsesmæssig støtte. Vi hjælper med at (gen)etablere sociale netværk omkring den enkelte, så der er nogen til at tage hånd om én, når man har brug for det.


Når det kommer til bolig og lidt mere styr på økonomien, så der også er plads til lidt ekstra i hverdagen, så er kontakt:

Forælder Fonden de kan i deres ordlyd minde om Mødrehjælpen, men ser ud til at skille sig ud ved at tilbyde akutboliger til enlige forældre.

Ved Mødrehjælpen kan de også hjælpe med at kigge på økonomien, hvis du har personlige problemer og/eller du er offer for vold gennem tiltaget "Råd til Livet".


Psyken kan også spille én et puds ligegodt om du lige har overstået et brud med din partner, bliver udsat for fysisk og/eller psykisk vold, er ung mor eller bare ikke kan overskue den nye livssituation som mor eller far. 

Her tilbyder Sind gratis psykolog rådgivning. 

Man kan kontakte dem telefonisk eller møde op på deres adresse og fortælle om sin situation. 

De vil da vurdere din sag og tilbyde dig rådgivning hurtigst muligt. Presset af henvendelser bestemmer, hvor hurtigt du kommer igang med et rådgivningsforløb.



Dette er hvad vi kender til af muligheder hos mor-skaber lige nu. Gør os endelig opmærksom på flere muligheder for hjælp ved at skrive en mail til os på morskaber@gmail.com.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar