søndag den 22. januar 2012

Innovationsmad

Innovations mad er for mig det sjoveste og mest udfordrende mad at lave. Jeg ved egentlig ikke om betegnelsen findes, men for mig betyder det - at lave mad ud fra det du har i dit køleskab, fryser, dine køkkenskabe, dine naboers gavmildhed og hvor du ellers kan finde frem til noget spiseligt og så kombineret ud fra din kreativitet og ved at smage dig frem.
 

Anyway, her til frokost var jeg så tæt på at gå over til den lokale pizzabar og bestille en slize eller noget der kunne gå for at være dagens frokost til at tænke ahhh baby/spunken har nok brug for noget lidt sundere.. ihvertfald idag ;-)
 

Så i mit køleskab, fryser og køkkenskab fik jeg skabt en ok salat - opskriften kommer her:
 

iceberg salat
frisk mango

kogte rejer
cremefraiche
en femte del løg

ketchup
tabasco sauce
salt 
olie
ristede peanuts





Salaten blev revet i stykker og lagt i en stor dyb skål og stænket med lidt olie (sesam, men andre slags går ihvertfald også an), otte kinarejer blev skåret i mindre stykker (for at fylde mere), en lille håndfuld peanuts blev kastet over salaten sammen med store tern af frisk mango.

Ca 1 1/2 dl. cremefraiche, et par skefulde ketchup, en ti dråber tabascosauce, meget fint hakket løg og salt blev rørt sammen til en dressing. Til at overhælde salaten med.

Salaten var lækker, nærende og hurtig at lave og så fik jeg tømt ud i gemmerne. Måske passer den også til dine gemmer en dag? ;-)

HISTORIEN BAG for dem der gider læse det...

Når man læser ovenfor så er det ikke sådan helt klart, hvorfor retten var innovationsmad. Men det var det i den grad, da det egentlig bare startede med at jeg har et salathovede og så tænkte jeg, det bliver da lidt kedeligt bare at spise tør salat! Hhhmm.. så kom jeg i tanker om de opskårede mangostykker jeg havde til overs fra til at gå at guffe af, når sulten meldte sig. Så tænkte jeg, hvad går godt med mango? Hov, frosne rejer fra fryseren. Ned i spilkogende vand og de var klar. Mango gør sig da også godt med løg og peanuts! Vupti i kom de henholdvis som drys og som en del af dressingen... Så det er innovationsmad!



Kærligst, Celeste

Ingen kommentarer:

Send en kommentar